آرتروز شانه ,آرتروز شانه فیزیوتراپی,آرتروز شانه و گردن,آرتروز شانه چیست,آرتروز شانه چپ,آرتروز شانه و درمان آن,آرتروز شانه ها,علایم آرتروز شانه
به طور ساده آرتروز به بیماری گفته میشود که در آن یک یا بیشتر از چند مفصل التهاب داشته باشند. در آرتروز ، التهاب باعث درد و ناراحتی میشود. اگرچه هیچ مراقبتی برای آرتروز وجود ندارد، ولی درمان های متفاوتی برای این بیماری وجوددارد. با وجود این موارد ، بیشتر افراد مبتلا به آرتروز ، قادر هستند که این درد را مدیریت کنند وفعال باشند. در این مطلب از سایت جسارت در مورد آرتروز شانه صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
آرتروز شانه زمانی رخ میدهد که غضروف پوشش دهنده اطراف مفصل شانه ساییده شود. در مراحل اولیه این عارضه، حفرههای کوچکی در غضروف صاف پوشش دهنده هر طرف مفصل ایجاد میشود. در نهایت برجستگیهای استخوانی کوچک یا “خارها و زائدههای استخوانی” در لبههای سطح مفصل تشکیل میشود. با انباشته شدن مایع مفصلی زیر غضروف کیستهایی تشکیل میشود که به استخوان فشار میآورند و بیمار را دچار شانه درد میکنند. غضروف در مراحل پیشرفته این عارضه کاملاً از بین میرود و در نتیجه استخوانها روی یکدیگر ساییده میشوند. آرتروز گاهی پیآمد صدمه دیدن یا از جا در رفتن استخوان شانه یا فرسودگی شانه به مرور زمان است. ارتروز شانه در میان افراد 50 سال به بالا درصد شیوع بالایی دارد. همان طور که در گذر سالیان مفصلها به شیوهای اشتباه یا بیش از اندازه به کار گرفته میشوند، به همان نسبت نیز موارد بروز این بیماری در سنین بالاتر افزایش مییابد. بااین حال ابتلا به آرتروز شانه در افراد جوان تر نیز به دلیل وارد شدن ضربه یا جراحی مفصل ناممکن نیست. این عارضه در میان زنان شایع تر از مردان است.
رایجترین علائم آرتروز شانه، همانند دیگر مفاصل، بروز درد هنگام فعالیت است. به مرور زمان، بیمار هنگام استراحت کردن نیز دچار حمله درد میشود و حتی گاهی نمیتواند از شدت درد شانه به خواب رود. مفصل به موازات از بین رفتن غضروف، سفت میشود، دامنه حرکتیاش کاهش مییابد، و فعالیت بیمار را محدود میکند به گونهای که حتی مخل انجام سادهترین کارهای روزمرّه، مانند لباس پوشیدن، دست دراز کردن به طرف اشیاء و حتی رعایت بهداشت فردی میشود. همانطور که دامنه حرکتی مفصل محدود و محدودتر میشود، انجام کارهایی چون رانندگی، فعالیت ورزشی، کار خانه و حتی نوشتن و استفاده از رایانه دشوار میگردد. درد غالباً بر ناحیه پشت شانه متمرکز است، اما معمولاً از شانه تا بازو و آرنج نیز منتشر میشود. احتمالاً ناتوان کنندهترین علایم آرتروز شانه که اکثر بیماران با آن مواجه میشوند، کمخوابی است؛ چون بیمار به دشواری میتواند وضعیت راحتی را برای خوابیدن روی سمت آسیب دیده یا سالم پیدا کند. آرتروز به شدت بر حرکت مفصل شانه تأثیر میگذارد و گاهی حرکت دادن شانه به دلیل ساییده شدن استخوانهای گوی حفره بر روی یکدیگر توأم با ترک برداشتن، ساییدگی شانه یا صدا دادن مفصل (کریپتوس) است.
بیشتر بخوایند :